525 948,766 minuten 2020

525 948,766 minuten 2020

December 2020. De maand start voor mij met terugkijken op het afgelopen jaar, beseffend dat het verleden niet te veranderen is. Verder de maand in waag ik ook om een kijkje in de toekomst te nemen. Even met het hoofd in de toekomst leven wetende dat ik de toekomst maak op dit moment. Elke stap die ik nu zet is bepalend voor de minuten die erna komen. Met de wijsheid uit het verleden heb ik mooie stappen kunnen zetten in 2020.

2020 een jaar met vele uitdagingen, zeker op het gebied van gezondheid. Het leven was en is nog steeds in de ban van het virus, die ons nodig heeft als gastheer om te overleven én ervoor zorgt dat we onze invulling van het dagelijkse leven drastisch hebben moeten veranderen. Hierdoor heeft mijn laptop overuren gedraaid.

In 2020 heb ik veel, heel veel minuten doorgebracht op Social Media. Ik niet alleen want meer dan 95% van de Nederlanders besteed gemiddeld 98 minuten per dag aan social media. Het resultaat van een meting die plaatsgevonden heeft in het begin van dit jaar, nog voor het coronatijdperk. Ik ben er zeker van dat het aantal minuten op één dag veel meer is geweest dan de gemiddelde 98 minuten. Social media was dit jaar een belangrijke verbindende schakel. Zeker als je in je werk uitdagende veranderingen aanbrengt en er weinig tot geen andere mogelijkheden zijn om een grotere groep mensen te bereiken.

Voor mij was 2020 een mooi jaar om ‘nieuwe’ mensen te leren kennen. Ja, je leest het goed. Ondanks alle lockdowns heb ik mooie mensen (online) ontmoet en mensen mogen inspireren. Zowel privé als in mijn werk. Voor mij is 2020 een uitdagend jaar geweest met een gouden randje ondanks de verdrietige berichten die mij raakte tot diep in mijn hart.

Het was een hele uitdaging om een goede doorstart te maken met de Mixlessen voor vrouwen. Wekelijkse bewegingslessen die vooral gericht zijn op het leren loslaten van overmatige spanning/stress. Stress, een verzamelnaam voor een heel scala aan klachten/symptomen die je (bewegings)vrijheid behoorlijk kunnen inperken, zeker als het gaat om langdurige spanning. Ook in mijn praktijk heb ik vele veranderingen doorgevoerd. Meerdere mensen hebben al kennis gemaakt met diverse apparaten om gezondheidsscans uit te voeren. De Tanita bodyscan Analyser, De QMRA bioresonantie apparaat, Stiffnograph om de saturatie en de bloedvaten te meten. Investeringen die liefdevol gedaan zijn voor onze gezondheid want samen met al je dierbaren staat gezondheid als nummer één op je prioriteitenlijstje. Een kostbaar bezit.

Net als alle andere jaren branden er elke dag meerdere kaarsjes. Om te denken aan de mensen die in het leven flinke obstakels op hun pad zijn tegengekomen of nog voor een obstakel staan. Mensen die met traumatische verwerkingen bezig zijn en mensen die de draad van hun leven maar niet opgepakt kunnen krijgen. Voor iedereen die een lichtpuntje kan gebruiken in het leven.

Laat deze maand een maand zijn van zondigen. Je tegoed doen aan alles wat te veel is. En waar TE voor staat is niet goed zeggen veel mensen. Voor mij geldt dat alleen voor voedsel wat je gezondheid schaad, gedachten die je weg laten drijven van vreugde, geluk, liefde en gezondheid. Relaties die je verdrietig laten zijn en je belemmeren om je passie te volgen en de werkomgeving die hoge innerlijke spanning oplevert. Té veel bestaat niet voor alles wat goed voor je is. Daar kun je namelijk niet TE VEEL van krijgen.

Zorgen voor je lichaam
Is als zorgen voor je huis
Je woont er heel je leven
Zorg voor een veilig thuis.